Nyheter

Viktig information gällande Valheim Mistlands!2022-12-19 16:07

Det har dykt upp frågor från en del kunder kring varför servern behöver startas om ibland, samt att man ibland när servern inte startas om på ett tag kan råka ut för att den crashar och man riskerar förlora progress eller inventory.

Tyvärr så beror detta på en bugg i senaste releasen av Valheim Server som kom ut i samband med Mistlands uppdateringen. Denna mjukvarubugg gör att servern läcker minne tills dess att detta tar slut per instans och servern slutar då svara tills den startas om.

Som det ser ut just nu så måste vi invänta att uvecklarna släpper den slutgiltiga patchen för detta minnesläckage innan daglig omstart av servrar inte krävs. 

För att avhjälpa problemet bäst vi kan i inväntan på patchen så kommer vi implementera att alla tomma servrar startas om med jämna mellanrum varje dag. Servrar med spelare aktiva kommer inte att startas om.

Skulle ni veta med er att ni ska göra något viktigt (exempelvis ta ner en boss tillsammans) så rekommenderar vi att ni startar om servern innan ni kör igång för att minimera risken av att påverkas av buggen.

SwedishHost övervakar samtliga av våra servrar och har kontroll på det som sker. Världen och er server tas det automatiskt backup på och vi invätar fortsatt uppdateringar från utvecklarna kring en lösning på problemet.